Om företaget

Örnsköldsviks Stadsbudskontor etablerades i Västernorrland 1888, och var under lång tid ett traditionellt flyttföretag som i huvudsak arbetade med lokala flyttar samt mer sporadiskt med längre flyttar inom Sverige.

På 1990-talet ökade vårt intresse för den europeiska marknaden och under 2006 öppnade vi kontor i Stockholm, detta för att komma närmare våra kunder i huvudstaden med omnejd. Stockholmskontoret är nu vårt huvudkontor och vår huvudterminal för utlandsflyttar samt långtidsmagasinering.

Antalet flyttar till södra delen av Frankrike ökade snabbt och blev i och med det en mycket viktig destination för Stadsbudskontoret. Därför beslutade Stadsbudskontoret att öppna sitt tredje kontor under 2007, då i Cannes, Frankrike. Kontoret i Cannes är, i likhet med Stadsbudskontorets övriga kontor, ett komplett fullservicekontor med egna flyttbilar och egen flyttpersonal. Vi verkar i Cannes under namnet SBK Moving, eftersom vi insåg att namnet Stadsbudskontoret var svårt att uttala för våra internationella kunder.

Under 2014 bestämde vi oss för att lägga till den utomeuropeiska marknaden till vårt utbud och vi är nu stolta att kunna erbjuda företags- och privatflyttar till alla destinationer över hela världen.

Våra interna flyttkoordinatorer tar hand om alla aspekter i den internationella flyttkedjan. De sköter kontakten med flygbolag och rederier samt med våra internationella samarbetspartners. Flyttkoordinatorn arrangerar såväl packdatum som tullrelaterade frågor och står som garant för att säkerställa en problemfri flytt.

Örnsköldsviks Stadsbudskontor/SBK Moving är det enda flyttföretaget i Sverige som kan erbjuda en komplett internationell flyttservice där vår egen personal sköter såväl packning som flytt, detta i våra egna flyttbilar – och allt hanterat av våra egna flyttkoordinatorer.

Låt Örnsköldsviks Stadsbudskontor/SBK Moving bli din portal till och från Sverige.